16-17 травня пройшов другий дводенний тренінг з самозайнятості у місті Краматорськ, Донецькій області у приміщенні «Креативного простору Free UA». Цей тренінг є другим етапом програми із підтримки самозайнятості та мікропідприємництва для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та місцевих мешканців, зокрема колишніх учасників бойових дій та осіб, які належать до вразливих категорій населення. Ця програма здійснюється в рамках проекту «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» Міжнародної організації з міграції (МОМ), проект фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини, що діє через Німецький Банк Розвитку (KfW). Ними стали мешканці міст Краматорськ, Слов’янськ, Бахмут, Святогірськ, Лиман, Дружківка, Костянтинівка.
Учасники прийняли участь у навчанні з метою отримання нових знань, які допоможуть започаткувати власний бізнес. Програма тренінгу включала ряд тем, які допоможуть само зайнятим особам підготувати бізнес-план та захистити його перед комісією МОМ, в результаті якої буде прийнято рішення щодо можливості виділення гранту на започаткування або розширення власної справи та придбання обладнання вартістю до 650 Євро. Завдяки тренеру Олександру Бабій учасники тренінгу мали можливість ознайомитися з аналізом ринку, основами маркетингу, юридичними аспектами приватного підприємства та інш.
У підсумку усі учасники отримали сертифікати про проходження тренінгу і приступили до написання бізнес-планів для подальшого отримання грантової підтримки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *