В рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» триває серія тренінгів для підприємниць.

Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу»  (ГО «АРР Східного Донбасу») було проведено дводенний тренінг на теми:«Права жінок та гендерна рівність», та «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій», який  відбувся 20 – 21 липня 2020 року в місті Сєвєродонецьк.

Серед присутніх учасниць були як підприємниці з досвідом, так і підприємниці, які тільки розпочали свій бізнес з різноманітних видів діяльності: надання послуг, торгівля, харчова промисловість, сільське господарство.

Під час навчання учасниці отримали знання, уміння та навички, які спрямовані на розвиток та розширення власного бізнесу.

Для отримання будь-якої грантової підтримки необхідно надати бізнес-план, в якому потрібно визначити пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтувати необхідні ресурси та засоби їх використання. Тому основна частина другого модулю тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес-плану, його структури. Учасниці активно приймали участь у обговореннях та на практиці приступили до складання власних бізнес-планів за менторською підтримкою тренерки.

На тренінг були запрошені гості з Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації та філії Луганського обласного управління АТ “Ощадбанк”.

Учасниці були активні, позитивно оцінювали необхідність професійного зростання. Мотивація була досить висока, всі учасниці проявляли зацікавленість в ході тренінгу.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *