23 – 24 липня 2020 року в місті Сєвєродонецьк Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу»  (ГО «АРР Східного Донбасу») було проведено дводенний тренінг на теми:«Права жінок та гендерна рівність» та «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій». Тренінг для підприємниць проведено в рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя».

Перший день тренінгу був присвячений курсу гендерної рівності: учасниці отримали знання  на дотримання високих стандартів у забезпеченні трудових прав для найманих працівниць; питання пов’язані із комунікацією із місцевою владою;  знання норм міжнародного і національного законодавства щодо ґендерної рівності, тощо.

Під час другого дня тренінгу всі інформаційні блоки були пов’язані єдиною ключовою темою: темою розвитку та розширення бізнесу жінок сільського населення.

Учасниці отримали корисні знання та досвід, необхідні для  участі у можливих грантових програмах.  Для участі у грантовій програмі й отримання необхідних коштів недостатньо лише знайти потрібну інвестиційну програму. Вирішальною умовою є правильність і повнота підготовки відповідної проєктної заявки. Практична частина тренінгу була присвячена саме складанню такої заявки на грантовий конкурс за менторською підтримкою тренерки.

Запрошеними гостями тренінгу були представники управління ДПС у Луганській області та філії Луганського обласного управління АТ “Ощадбанк”.

Мотивація учасниць була досить висока, всі проявляли зацікавленість в ході тренінгу. Спілкування показало їх активну позицію і бажання працювати.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *