04 – 05 серпня 2020 року в місті Сєвєродонецьк Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» (ГО «АРР Східного Донбасу») в рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» проведено дев’ятий дводенний тренінг.

Серед присутніх учасниць були підприємниці з сільської місцевості за різноманітними галузевими напрямками: надання послуг, сільське господарство – тваринництво, харчова промисловість, торгівля, виробництво.

Головна мета проведення тренінгу – це  розвиток підприємницької діяльності жінок шляхом навчання, отримання бізнес навичок та підвищення обізнаності в питаннях про гендерну рівність.

Перший день тренінгу, проведений Ніною Потарською, національною координаторкою Міжнародної жіночої ліги за мир і свободу (WILPF) в Україні, був приурочений темі  «Права жінок та гендерна рівність». Найбільшого відгуку отримали теми: дотримання високих стандартів у забезпеченні трудових прав для найманих працівниць; комунікація із місцевою владою; доглядова праця та обговорення існуючих можливостей для покращення ситуації із роботою дитячих дошкільних закладів; побутового сексизму та зневажливого ставлення до жіночності, що супроводжує жінку від моменту народження; навантаження, пов’язане з народженням та вихованням дітей та неоплачувану хатню роботу.

Другий день тренінгу був проведений Ларисою Бичковою, головою правління ГО «АРР Східного Донбасу» та  тренером з програми «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій». Всі інформаційні блоки були пов’язані єдиною, ключовою темою –розвиток та розширення бізнесу жінок сільського населення. Учасниці отримали корисні знання та досвід, необхідні для участі у можливих грантових програмах та конкурсах. 

Для участі у грантовій програмі та отримання необхідних коштів недостатньо лише знайти потрібну інвестиційну програму. Вирішальною умовою є правильність і повнота підготовки відповідної проєктної заявки.

  За менторською підтримкою тренерки учасниці отримали знання та розібралися з усіма труднощами такої нелегкої справи, як підготовка та написання проєктної заявки на грантовий конкурс.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *