13 – 14 серпня 2020 року в місті Сєвєродонецьк був проведений останній дводенний тренінг для підприємниць Луганської області. Захід здійснювався в рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» і був проведений Громадською організацією «Агенцією регіонального розвитку Східного Донбасу» (ГО «АРР Східного Донбасу»)

Група складалася з підприємниць з різноманітною галузевою діяльністю: освіта у сфері культури, сільське господарство та торгівля. Захід проходив в дружній атмосфері, і тренеркам вдалося побудувати довірливі стосунки.  Тренінг проходив для представниць з смт. Мілове та м. Старобільськ.

Обидва дні були дуже насиченими, і тренерки Ніна Потарська та Лариса Бичкова в короткі строки надали максимум інформації за темами «Права жінок та гендерна рівність» та «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій».

В якості гостей та спікерів до нас завітали:

  • Завідувачка сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, Силкіна Яна Юріївна, яка проінформувала учасниць як протидіяти домашньому насильству та насильству за ознакою статі, рівність прав та можливостей жінок і чоловіків. А також розповіла про спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб , які працюють на Луганщині.
  • Начальниця відділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок , трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Луганській області Прокопченко Світлана Станіславівна. Пані Світлана надала підприємницям інформацію про закон Украини № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та відповіла на всі поставленні запитання.
  • Представниці філії Луганського обласного управління АТ “Ощадбанк” Горбас Ганна та Алексейчук Вікторія, , які надали інформацію про кредитування бізнесу (види кредитування), розрахунково-касове обслуговування в Ощадбанку, детально розповіли про кредитування підприємства в рамках державної програми «Доступні кредити 5-7-9%».

Після тренінгу учасниці відмітили, що завдяки отриманим знанням вони змінять вектор ведення бізнесу та обов’язково будуть брати участь у програмах інвестиційної підтримки. Ми в свою чергу гарантуємо менторську підтримку при написанні заявок і разом будемо чекати позитивних результатів!­­

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *