Невпинно працюємо щоб підвищувати обізнаність серед жінок сільського населення!

У кінці лютого громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» (ГО «АРР Східного Донбасу») в м.Краматорськ було проведено три дводенні тренінги. Дані заходи проходили в рамках проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій̆ у сфері підприємництва та правосуддя», який реалізується за сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Тренінги були дуже насиченими, і тренерки Ніна Потарська та Лариса Бичкова, в короткі строки надали максимум інформації за темами «Права жінок та гендерна рівність» та «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій».

Перший день сформував розуміння в учасниць поняття про гендерну рівність, було представлено інформацію про норми міжнародного і національного законодавства щодо ґендерної рівності. Під час заходу розглядалася проблематика гендерних стереотипів з особливим акцентом на суто жіночих ролях, показуючи при цьому зв’язок між соціально-економічними правами, правами жінок і візіями нашого майбутнього. 

Другий день тренінгу був направлений на ознайомлення з принципами  бізнес-плануванням. Як розробити бізнес-ідею? Як і з чого правильно почати власний бізнес? Як побудувати структуру ведення бізнесу? Як забезпечити внутрішні потреби бізнесу?    В форматі практикуму учасницям була надана можливість виробити бізнес-ідею для започаткування та розвитку бізнесу. 

    Підбиваючи підсумки тижня учасниці згенерували нові ідеї, розширили свої знання та отримали відповіді на всі поставленні питання. Тепер чекаємо позитивних результатів від майбутніх бізнес-планів!

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *