04 та 05 березня для 50 учнів випускного класу Сватівського професійного аграрного ліцею було проведено тренінги по бізнес-плануванню.

Ліцеїстів ознайомили з основними принципами бізнес-планування, а саме – «Як і з чого правильно почати власний бізнес та про що необхідно пам’ятати на початку?». Також тренерка розповіла, що таке програми інвестиційної підтримки та як правильно їх класифікувати.

В форматі практикуму учням була надана можливість продумати бізнес-ідею та написати бізнес-план. Видом діяльності учні обрали станцію технічного обслуговування, а для розвитку станції необхідно було закупити розточний верстат для ремонту двигунів, що надавало можливість розширити спектр послуг та залучити нових клієнтів станції обслуговування.

В результаті тренінгів учні отримали знання про створення і успішне ведення бізнесу. Проведення даного заходу в подальшому створить альтернативу працевлаштування для випускників.

Публікація видана в рамках реалізації проєкту «Модернізація освітнього середовища Сватівського професійного аграрного ліцею», що реалізується ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» у партнерстві з ДПТНЗ «Сватівський професійний аграрний ліцей» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *