❗Увага❗

?08 травня 2020 року Лариса Бичкова, директор ГО “АРР Східного Донбасу”, разом з директором Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації Елеонорою Поліщук, провели інформаційну зустріч, що була присвячена проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя», який реалізується «Агенцією регіонального розвитку Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Мета проєкту:

Стимулювати розвиток підприємницької діяльності жінок у сільській місцевості Донецької та Луганської областей шляхом навчання та отримання ними бізнес навичок, підвищуючи обізнаність про гендерну рівність.

?Елеонора Поліщук, директор Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, розповіла, що насильство по відношенню до жінок складає приріст у 464,47 % ?2015 – 2018 роки, динаміка з 2015 року дуже не втішна: якщо у 2015 кількість звернень з питань насилля до правоохоронних органів складав 622, при цьому 530 з них від жінок , то в 2016 – 930 та 744 від жінок, а в 2018 вже складає 2889 і 2421 – від жінок. Таким чином, із загальної кількості звернень понад 80% складають звернення від жінок?

?Директор «АРР Східного Донбасу», Лариса Бичкова, представила проєкт – розповіла про заплановані теми семінарів, ознайомчих візитів, про їх очікувані результати та необхідні кроки до отримання переваг у бізнесі.

❗Звернула увагу, що проведення комплексу заходів в рамках пропонованого проєкту:

✅дають можливість отримати певні знання жінкам;

✅визначитися, реалізувати та розвинути власну ініціативу;

✅отримати допомогу при організації бізнесу;

✅стимулюють економіку Східного Донбасу через розвиток бізнесу селищних районів та впливають на економіку країни в цілому;

✅сприятиме економічній незалежності жінок селищних районів, зменшенню насильства жінок і зростанню доходу сімейного бюджету.

Проєкт реалізується «Агенцією регіонального розвитку Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *