01 – 02 серпня 2020 року в місті Сєвєродонецьк відбувся черговий дводенний тренінг, який проведено Громадською організацією «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» (ГО «АРР Східного Донбасу») в рамках Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя».

У тренінгу взяли участь підприємниці з сільської місцевості різних галузевих напрямків: торгівля, виробництво, надання послуг, сільське господарство, тощо.

Перший день тренінгу був присвячений темі: «Права жінок та гендерна рівність», який проведено Ніною Потарською, національною координаторкою Міжнародної жіночої ліги за мир і свободу (WILPF) в Україні.

Перший модуль, сформував розуміння в учасниць тренінгу про гендерну рівність. Основна увага була направлена на отримання знань щодо дотримання високих стандартів у забезпеченні трудових прав для найманих працівниць, інформацію стосовно комунікації з місцевою владою, посилення спроможності жіночих активіських осередків.  В рамках розділу «Права жінок та гендерна рівність» було представлено інформацію про норми міжнародного і національного законодавства щодо ґендерної рівності.

Під час другого дня тренінгу всі інформаційні блоки були пов’язані єдиною, ключовою темою, темою розвитку та розширення бізнесу жінок сільського населення.

Лариса Бичкова, голова правління ГО «АРР Східного Донбасу», тренер з програми «Бізнес-планування – як крок до залучення інвестицій» наголосила, що такі тренінги потрібні представникам бізнесу для розуміння перспектив та можливостей їх розвитку. Часто власники бізнесу задають собі питання: «Як правильно довести життєдайність своєї ідеї?». Для отримання грантової підтримки необхідно надати бізнес-план, в якому треба визначити пріоритетні цілі та завдання, напрями діяльності, обґрунтувати необхідні ресурси та засоби їх використання. Тому основна частина тренінгу була присвячена саме розгляду загальних правил складання бізнес-плану та основним методикам складання успішних бізнес-планів.

Практична частина тренінгу була присвячена складанню конкурентоспроможного  бізнес-плану на грантовий конкурс за менторською підтримкою тренерки.

            На основі отриманих результатів, підприємці мали змогу представити свою ідею та познайомитися один з одним. Учасниці були активні, позитивно оцінювали необхідність професійного зростання.

Присутні поставили запитання тренерам, які радо ділилися досвідом та давали корисні поради. Найбільше слухачі хотіли дізнатися стосовно  процедури  захисту бізнес-плану і жодного питання не залишилось без відповіді.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *