Підсумком тижня є 19 відпрацьованих Дорожніх карт розвитку підприємств і в нас «екватор», вже розроблено 53 стратегічні плани!

Цього разу менторка завітала до учасниць з СМТ Білокуракино та м. Попасна (Луганська область). Завдяки поїздкам з кожною підприємницею особисто пропрацьовано стратегію розвитку та обрано напрям досягнення цілей. І на цей раз для Вас є також 2 цікаві історії, які особливо сподобаються усім шанувальникам смачно поїсти їжі .

Лариса Тихонова має власну пекарню і не просто пекарню, а пекарню на дровах, та займається виробництвом хлібобулочних виробів в с.Лозно – Александрівка (Білокуракинська ОТГ). Має в підпорядкуванні чотирьох працівників і троє з них – жінки. Продукція пані Лариси – натуральна та екологічна, під час виготовлення хліба застосовують старовинні рецепти на основі хмельових дріжджів. Широкий асортимент не може не тішити справжніх ласунчиків (4 види хліба, 2 види батона, 4 види булочок, різні види рогаликів, віночків, пиріжків та багато-багато іншого).

Для реалізації поставлених цілей менторка порекомендувала провести маркетинговий аналіз продукції для розширення асортименту, та подати заявку на участь у грантовій програмі USAID «Запит на виявлення інтересу щодо ММСП, які прагнуть отримати технічну допомогу для розширення ринку і адаптації до нових умов ринку» для отримання сертифікації HACCP (система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок).

Представниця м. Попасна, Сніжана Мотковська, має власне кафе “Relax”, де затишно і спокійно, смачно і по-дружньому. Кухня кафе “Relax” – це вже плід зусиль всієї її сім’ї. В асортименті – ексклюзивні авторські піци, хрусткі гарячі чебуреки, соковита шаурма і смачні свинячі стейки. Також Ви можете замовити страви онлайн і насолоджуватись ними вдома, для цього серед персоналу є кур’єр, який швидко доставить Ваше замовлення.

Підсумком зустрічі є пропрацьована бізнес-ідея на розширення приміщення та обладнання його під проведення свят, це дасть змогу розширити спектр наданих послуг та залучення нових клієнтів. Для цього пані Сніжана планує придбати додаткове приміщення біля кафе, та залучити грантові кошти на його обладнання.

Ми дуже пишаємося діяльністю наших учасниць та допомагаємо розвиватись ще більше! Не зупиняємося і продовжуємо наші виїзди.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *