Ось і підходить до завершення один із етапів нашого проєкту!

У здобутку 100 опрацьованих дорожніх карт розвитку бізнесу! У свою чергу менторка, пані Лариса Бичкова, зазначила завзятість та наполегливість учасниць проєкту.

А ми продовжуємо розповідати про цікаві кейси наших учасниць з Донецької області. Олександра Осіпова – одна із засновниць сімейного центру «ПЛАНЕТА ЗНАНЬ» у м. Покровськ Донецької області, до речі, у листопаді центру виповнюється 1 рік, отже щирі наші вітання пані Олександрі!

Сімейний центр надає широкий спектр освітніх послуг з дошкільної освіти, вивчення англійської мови, робототехніки, хореографії, сучасних танців, йоги, творчої студії, логопедії та психології. У центрі ведуться гуртки не тільки для малечі, а і для дорослих. У якості реклами використовує сторінки у соціальних мережах

https://www.facebook.com/PZPokrovsk

На меті у пані Олександри структурувати свій бізнес, для цього потрібно було прописати стратегію розвитку для подальшої діяльності.

Результатом зустрічі стала опрацьована стратегія розвитку сімейного центру, в яку входить розробка – фінансової, комунікаційної, кадрової політик, а також політик щодо охорони дитини, цифрової безпеки, тощо. Також написання грантової заявки на проходження навчання та курсів з підвищення кваліфікації для надання якісних послуг та підтримки іміджу центра.

Ще одна наша підприємниця, яка проживає у м. Покровськ – Тетяна Сушко. Пані Тетяна вже два роки займається виготовленням, реставрацією, ремонтом та обшивкою м’яких меблів . Це сімейна справа, а під виробництво орендують цех загальною площею 230 м2. Також приймають індивідуальні замовлення на виготовлення меблів.

Під час пандемії та карантинних заходів підприємниця перекваліфікувалась на більш актуальне виробництво одноразового захисного одягу для медичних робітників. Тож на меті у пані Тетяни отримати сертифікати на виробництво одноразового одягу та вихід на нові ринки збуту товару.

Підсумком зустрічі стала заповнена дорожня карта розвитку бізнесу та отримані рекомендації щодо подальшої діяльності пані Тетяни. Менторка надала рекомендації щодо залучення спеціаліста з SMM просування та таргетолога для реклами своєї діяльності через соціальні мережі та мережу Internet. Також було рекомендовано пані Тетяні подати грантову заявку на участь у програмі Міжнародної організації з міграції у лютому 2021 для модернізації швейного виробництва та виходу на нові ринки збуту.

Наші знайомства з учасницями проєкту підходять до завершення, але попереду ще багато цікавого!

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *