Наші знайомства з учасницями проєкту підійшли до завершення, але у нас залишилися останні цікаві кейси учасниць з  Донецької області.

Оксана Бондарева заснувала школу англійської мови «ENGLISH TIME» у 2009 році.  Все почалось з невеликої орендованої кімнати, а за дванадцять років цей бізнес збільшив свою географію на 5 локацій у 3х містах (Бахмут, Константинівка, Часів Яр) Донецької області.

Школа «ENGLISH TIME» надає послуг з вивчення англійської мови різних рівней складності для дітей з 6 до 17 років, підготовки до отримання сертифікатів Кембриджа (YLE, KET, PET, FCE) та підготовки до ЗНО. З 2016 року школа отримала титул Офіційного центру Кембриджа з підготовки до міжнародних іспитів. А хто не хоче отримати сертифікат Кембриджу?! Такий сертифікат свідчить про високу професійну кваліфікацію педагогів школи «ENGLISH TIME». Пані Оксана акцентує увагу на сучасній освіті за новітніми програмами вивчення англійської мови, які школа пропонує своїм учням.

               Підприємниця активно використовує сторінки у соціальних мережах Instagram та Facebook для реклами діяльності школи. https://www.instagram.com/english.time_school/?r=nametag

https://www.facebook.com/englishtimeart/

https://www.englishcentre.org/

Дуже ефективним інструментом для знаходження нових клієнтів є регулярне залучення таргетолога, який допомагає знайти до 50% клієнтів.

На меті у пані Оксани покращити якість послуг школи, розширити діяльність та відкрити нові школи «ENGLISH TIME» по Донецькій області.

Після зустрічі результатом стала опрацьована стратегія розвитку, або дорожня карта розвитку бізнеса, в яку входить рекомендація щодо написання грантових заявок на проходження навчання та курсів з підвищення кваліфікації персоналу для надання якісних послуг, на модернізацію та оновлення обладнання для розвитку та розширення діяльності школи ENGLISH TIME.

Чугай Олена – представниця жіночого підприємництва у сфері агропромислового комплексу. Пані Олена разом з чоловіком заснували фермерське господарство «АГРОДИНАМІКА» (м. Лиман Донецької області)  у липні 2019 року.

Основним видом діяльності ферми є вирощування зернових (крім рису), бобових і насіння олійних культур, щодо супутньої діяльності то, це надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом, роздрібна торгівля деталями та приладдям для автотранспортних засобів, вирощування ягід, горіхів, інших плодових дерев і чагарників, післяурожайна діяльність, допоміжна діяльність у рослинництві, вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів і бульбоплодів та виробництво електроенергії. На усі види діяльності відкриті КВЕДи. Площа земельної ділянки ферми налічує 109 га орендованої землі біля м. Лиман Донецької області.

У планах пані Олени удосконалення виробничого процесу для скорочення часу сівби, збільшення урожайності та зниження собівартості продукції.

Підсумком зустрічі з менторкою стала розроблена дорожня карта розвитку бізнеса та обрані нові стратегії розвитку діяльності на майбутнє. Щодо реалізації підприємством власної продукції через регіональні підприємства переробки, то мережа добре налагоджена, тому рекомендовано підтримувати обрану маркетингову стратегію. Пані Олені разом з чоловіком також рекомендовано відвідування виставок, ярмарок, різних тренінгів для підвищення професійної кваліфікації у сфері АПК, подання  грантових заявок для придбання сільськогосподарської техніки та за рахунок участі у програмі KFW  «FinancEast» у 2021 році. 

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *