Продовжуємо етап дводенних тренінгів для самозанятих жінок з сільської місцевості Луганської та Донецької областей.

На цьому тижні тренінги проходили з 23 по 26 листопада 2020 року.  Перший день тренінгу був присвячений темі – «Права жінок та гендерна рівність», а у другий темі –  «Бізнес-планування – як крок до початку власної справи».

Перший день тренінгу тренерка Ніна Потарська розповідала про саме поняття «гендерна рівність» та ролі жінки у суспільстві. «Жінка змушена, як правило, працювати в дві зміни. Тому обирає менш оплачувану роботу, але з більш гнучкими умовами. Бо є купа обов’язків, які чомусь вважаються лише жіночими, хоча народження дітей – це благо для всього суспільства», – говорить пані Потарська. До команди тренерок на одну сесію приєднався Сергій Долженко, головний спеціаліст сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, який наголосив, що найбільшим порушенням прав жінок в Україні залишається домашнє насильство та навів статистичні дані по Луганській області. Пан Сергій, у якості допомоги у таких випадках, надав перелік програм, соціальних закладів  та номерів допомоги для жінок, які зіткнулись з насильством.

Протягом другого дня тренінгу тренерка Лариса Бичкова надала учасницям інформацію щодо бізнес-планування, зауваживши, що бізнес-план охоплює практично всі функціональні напрями підприємництва, починаючи від детального опису технології бізнес-проекту і закінчуючи ґрунтовними фінансовими розрахунками ефективності бізнесу. Тому його розробка і контроль реалізації (в подальшому) значно сприяє, як підвищенню ефективності, так і зниженню ризиків у започаткуванні нових напрямів підприємницької діяльності.

Наприкінці тренінгів учасниці висловили вдячність тренеркам за отримані нові знання та враження від тренінгу. Жінки з сільської місцевості до тренінгу були впевнені, що представницям жіночої статі вдвічі важче здійснювати підприємницьку діяльність, але після проходження навчання вони переконались, що для досягнення успіху жінка має навіть деякі переваги.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *