Розпочалася осінь, як птахи летять у вирій, так і наші експерти розпочали-виїзди до учасниць Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя», які здійснюють підприємницьку діяльність. Мета виїздів – складання Дорожніх карт розвитку підприємств.

Експертка Лариса Бичкова завітала в СМТ Мілове та с. Великоцьк (Луганська область) до 6 підприємниць.  Жінки вперше беруть участь у подібному проєкті, тому були дуже зацікавлені та мотивовані.

На тренінгах керівниці отримали розуміння, що таке бізнес-планування. А завдяки поїздкам ментора на місце здійснення підприємницької діяльності, жінки на практиці зрозуміли, що потрібно для розвитку саме їх бізнесу. Це дало учасницям можливість подивитися на власний бізнес з іншої точки зору. З кожною учасницею було окремо розглянуто характеристики маркетингу, персоналу, матеріально-технічне становище, проаналізовані  проблеми в цих напрямках та яким чином досягти запланованих показників, які були намічені.

Наведемо приклад зустрічі з Орлянською Наталією . Пані Наталія, займається торгівлею та має досить успішний бізнес в СМТ Мілове. В результаті зустрічі учасниці стало зрозуміло: щоб залучити додаткових клієнтів багато інвестицій і не треба. Можна створити систему накопичення бонусів та організувати Viber групи для інформування клієнтів. Таким чином можливо, додатково залучити до 10% клієнтів.

У кожної із 6 учасниць в результаті зустрічей з ментором буде сформовані Дорожні карти розвитку бізнесу з висновками, рекомендаціями та плановими показниками.

Крокуємо далі, попереду ще безліч цікавих зустрічей!

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *