Крокуючи далі та продовжуючи наші виїзди на місце здійснення підприємницької діяльності учасниць, менторка Бичкова Лариса, завітала до Новопсковського та Старобільського районів (Луганська область). Це були 15 цікавих зустрічей з учасницями Проєкту «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя». Під час зустрічі з учасницями було індивідуально опрацьовано карти Дорожнього розвитку підприємств, результатом складання яких є аналіз власного бізнесу та обрані напрямки розвитку.

Збираємо цікаві кейси та знайомимо Вас з ними. Цього разу ми розповімо про двох учасниць з різним бізнесом, але цікавою історією?.

?‍♀️Домбровська Катерина вирощує декоративні рослини, фруктові та хвойні дерева, кущі та різні види квітів. Учасниця займається власною справою з 2012 року, а з 2020 року веде бізнес вже як фізична-особа підприємець. Пані Катерина має власну землю в с. Лисогорівка (Новопсковський район) на якій вирощує продукцію.

✔️Підсумовуючи зустріч, для досягнення поставлених цілей пані Катериною, а саме розширення спектру послуг та збільшення сезонності, менторка порадила обробити землю. Це сприятиме підвищенню родючості землі і створить кращі умови для зростання і розвитку рослин, а також поставити на території теплицю і знайти приміщення для тимчасового зберігання продукції.

?‍♀️Друга цікава історія бізнесу – історія Котової Олени, яка вже більше 20 років займається вирощуванням птиці (усіх представників можете побачити на фото). Пані Олена здійснює свою діяльність вдома (с. Запорізьке, Старобільський район) та має 500 голів птиці. ✔️Результатом зустрічі з менторкою є опрацьована бізнес-модель подальшого розвитку бізнесу, в яку входить навчання технології інкубації та створення власного інкубатора для зменшення собівартості закупки птиці.

?‍♀️А ми продовжуємо виїзди на місце здійснення підприємницької діяльності учасниць та освітлювати свою діяльність. Далі буде…

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *