Швидко промайнув час і етап виїздів на місця здійснення підприємницької діяльності учасницями проєкту та опрацювання  разом з ними дорожніх карт розвитку бізнеса закінчився. За час поїздок менторка Лариса Бичкова відвідала 100 учасниць з 30 населених пунктів Донецької та Луганської області, проїхала  загалом майже 3000 км. Учасниці показували місця здійснення діяльності: ферми, магазини, салони краси, кафе, пекарні, тощо, та  розказували про власний бізнес, проблеми, з якими зіткнулись. Для вирішення цих проблем була проведена індивідуальна робота  з кожною учасницею проєкту, опрацьовані та заповнені 100 дорожніх карт розвитку бізнеса, у яких надані рекомендації для розвитку діяльності підприємниць.

Пані Лариса за увесь час менторської підтримки на проєкті надала 492 консультацій у он-лайн, офлайн та телефонному режимах, які ще надаватиме і далі, тому ця цифра буде тільки зростати. Учасниці зазначили, що менторська підтримка є найефективнішим інструментом  у допомозі виходу з кризових ситуацій та подальшого розвитку бізнеса.

За час проєкту між учасницями склались дружні відносини. Командою проєкта започатковано чат у месенджері Viber для обміну інформацією про грантові програми. У цьому чаті учасниці спілкуються між собою на актуальні теми, надають одна одній поради, обмінюються власним досвідом та словами підтримки. Як наслідок спілкування між учасницями на проєкті, декілька з них знайшли не тільки подруг, а і партнерів для бізнесу.

Нагадуємо, що за цей період командою ГО «АРР Східного Донбасу» у Донецькій та Луганській областях було проведено 13 дводенних тренінгів для 100 жінок мікро-підприємців, 7 консультацій з SMM просування для 50 активних учасниць проєкту та заповнено 100 дорожніх карт розвитку бізнеса.

Щодо наступного етапу нашого проєкту, то він почнеться незабаром. У цьому етапі команда проєкту планує провести десять тренінгів для 250 самозанятих жінок у Луганській та Донецькій областях, відібрати 120 найактивніших та мотивованих учасників проєкту для участі у 4 ознайомчих візитах до Львівської та Дніпропетровської області.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *