Ми повільно, але впевнено крокуємо в бік публічно-приватного партнерства.

16 грудня 2020 року ГО «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» у Сватівському районному молодіжному центрі в рамках Проєкту “Модернізація освітнього середовища Сватівського професійного аграрного ліцею” провела круглий стіл – “Створення аграрно-державно-приватного партнерства у Луганській області”.

Основною метою заходу було налагодження комунікації та об’єднанням зусиль між владою, освітою і аграрним бізнесом.  Проведення даного заходу є гарним стартом для діалогу між усіма зацікавленими сторонами, в результаті якого професійно-технічні навчальні заклади освіти будуть випускати конкурентно-спроможних випускників.

Розглядався досвід європейських та українських колег в напрямку розвитку партнерства. Упродовж всього заходу йшла жвава розмова про «накипіле» всіх учасників. Підіймали питання зміни навчальних планів, спрощення ліцензування фахових програм, актуальність виробничої практики на функціонуючому підприємстві та доступі до сучасного обладнання, концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти та багато іншого.

Аграрії в свою чергу пообіцяли, а деякі навіть підписались під власними словами, йти на зустріч та активно брати участь в освітньому процесі, організовувати екскурсії на власні підприємства, ділитися досвідом, допомагати у фінансуванні та надавати робочі місця кваліфікованим випускникам освітніх закладів Луганщини.

Висновком проведеного круглого столу є те, що усі сторони відкриті до діалогу та тісної співпраці. А ми в свою чергу сподіваємося, що проведення даного заходу стало поштовхом до реалізації поставлених цілей.

Окрема подяка нашим партнерам Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Сватівської райдержадміністрації , методологічну центру “СвітОсвіт”, представників аграрних ВНЗ/професійно-технічних навчальних закладів освіти Луганської області та особливо аграріям регіону.

Захід відбувся в рамках проєкту «Модернізація освітнього середовища Сватівського професійного аграрного ліцею» за підтримки Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *