А ми почали новий етап проекту!

З середини листопада 2020 року Громадська організація «Агенція регіонального розвитку Східного Донбасу» (ГО «АРР Східного Донбасу») розпочала серію дводенних тренінгів для самозанятих жінок з сільської місцевості Луганської та Донецької областей.

Темою тренінгів є актуальні на сьогодні теми – «Права жінок та гендерна рівність» та «Бізнес-планування – як крок до початку власної справи».

З 16 по 19 листопада в м.Сєвєродонецьк проходили тренінги метою яких є підвищення компетенції в питаннях про гендерну рівність та власних правах , розвиток підприємницької діяльності жінок і навчання головним бізнес навичкам.

На першому дні тренінгу була розглянута тема гендерної рівності тренеркою Ніною Потарською, яка працювала разом з учасницями над поглибленням обізнаності у питаннях про гендерну рівність у побутовому та законодавчому рівнях. Була присутня завідувачка сектору сімейної політики Департаменту соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації, Силкіна Яна Юріївна, яка пояснила учасницям саме поняття домашнього насильства та насильства за ознакою статі, а також проаналізувала разом з учасницями статистичні данні по Луганській області.

На другий день тренінгу тренерка Лариса Бичкова розповіла загальні правила складання бізнес-плану, його структури, як правильно розвивати власний бізнес,  як користуватися засобами управління ресурсами, що таке ризики і сегментація ринку та ознайомила з переліком інвестиційних програмам міжнародної технічної допомоги.

Учасниці були активні та ставили багато запитань тренеркам, на які вони надавали відповіді керуючись власним досвідом та професійною компетентністю. Виник жвавий діалог, який закінчився отриманими новими знаннями та навичками для учасниць тренінгу. У кінці другого дня тренінгу учасниці захопливо розповідали про нові ідеї для власної справи та акцентували, що такі заходи необхідні для підвищення професійної майстерності.

Проєкт «Скорочення гендерної нерівності серед жінок сільського населення шляхом підвищення компетенцій у сфері підприємництва та правосуддя» реалізується ГО «АРР Східного Донбасу» завдяки підтримці американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) згідно з умовами гранту, наданого ГО «АРР Східного Донбасу» в рамках Проєкту USAID  «Економічна підтримка Східної України». Зміст цієї публікації є відповідальністю ГО «АРР Східного Донбасу» та не обов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів Америки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *